Alpha Cursus

Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over interessante onderwerpen. Je bent niet de enige Alpha-deelnemer; wereldwijd volgden ruim 25 miljoen mensen een Alpha cursus. In Nederland zijn dat er al ruim 325.000!

Voor wie?

Alpha is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Waarom Alpha?

Op de Alpha cursus denk je samen na over 10 inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis!

Hoe werkt Alpha?

Er zijn ca. 10 Alpha-bijeenkomsten, ‘s avonds en eventueel een extra, langere, bijeenkomst in een weekend. In elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal.

Op Alpha ontdek je het christelijk geloof op een laagdrempelige en gezellige manier. Een Alpha-bijeenkomst bestaat uit drie onderdelen:

  • Eten
    Tijdens het eten heb je alle tijd om nieuwe mensen te leren kennen en vriendschappen op te bouwen.
  • Inleiding
    Elke week wordt er tijdens de inleiding een thema van het christelijk geloof behandeld, zoals: “Wie is Jezus?” of “Bidden: waarom en hoe?”. Eventueel bekijken we een video.
  • Kleine groep
    Daarna ga je verder in een kleine groep. Daar praat je door over het onderwerp van de avond. Je kunt hier al je vragen stellen en natuurlijk je mening delen!

Meer informatie over de Alpha cursus is te vinden op de website van Alpha Nederland.

Alpha Cursus

In de Pax Christikerk starten we elk jaar een keer met Alpha.

De eerstvolgende cursus gaat van start op 29 januari 2024. In totaal 9 achtereenvolgende maandagavonden van 18.30 tot 21.00 uur.

Je kunt je voor deze Alpha cursus aanmelden door het volgende formulier in te vullen: