Komende week is de zogenaamde Stille Week, de week die uitloopt op Paaszondag. We gaan samen de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van deze wereld vieren: Jezus’ dood aan het kruis en zijn opstanding uit de dood.

De diensten van donderdag en vrijdag vieren we samen met de Ichthuskerk, zodat ds. Jasper Klapwijk beide diensten kan leiden.

Hierbij het programma:

Witte donderdag (28 maart)

Dienst: 19.30 uur | voorganger: ds. Jasper Klapwijk | locatie: Pax Christikerk

Tekst: Marcus 14: 22-25

Thema: Het bloedverbond

Op deze witte donderdag vieren we, net als de discipelen toen, het bevrijdingsmaal met onze Heer. Dat doen we in de Pax Christikerk.

VAN HARTE WELKOM!!!

Goede vrijdag (29 maart)

Dienst: 19.30 uur | voorganger: ds. Jasper Klapwijk | locatie: Ichthuskerk

Tekst: Marcus 15: 34

Thema: De diepste duisternis

Ook Goede Vrijdag vieren we samen met de gemeente van de Ichthus, en deze avond in de Ichthuskerk.

We gaan stilstaan bij wat niet te bevatten is: het lijden van onze Heer. Daarna verlaten we in stilte de kerk, waarbij je bij het kruis een kaarsje mag uitblazen.

VAN HARTE WELKOM!!!

Het adres van de Ichthuskerk is Duinkerksestraat 9, 2587VS Den Haag Scheveningen.

Paaszondag (31 maart)

Paasontbijt

We beginnen op paaszondag met een gezamenlijk paasontbijt in de kerk. Iedereen heel hartelijk welkom vanaf 10.00 uur voor het ontbijt. Voel je vrij ook anderen uit te nodigen voor het ontbijt en natuurlijk ook voor de feestelijke dienst die daarna volgt.

Dienst: 11.00 uur | voorganger: ds. Jasper Klapwijk

Tekst: Marcus 16: 1-8

Thema: De schrik van Pasen

Als we na het ontbijt om 11.00 uur allemaal in de kerk zitten, komt ds Jasper binnenrennen en roept uit “De Heer is waarlijk opgestaan!”, wat wij beantwoorden door samen “Halleluja!!” te roepen. Daarna barsten we uit in het zingen van “U zij de glorie”, en daarna volgt een feestelijke dienst waarin het evangelie van Pasen centraal staat.

Vanaf 5 maart 2024 is elke dinsdagmorgen van 10.00 – 12.00 uur ons KerkCafé geopend. Ons team staat dan klaar om iedereen welkom te heten.

De (gratis) koffie staat klaar, en er is voor elk wat wils. Er is een stamtafel voor een gezellige ontmoeting met een buurtgenoot, en een creatieve hoek voor wie samen met anderen wat leuks wil maken. Elke eerste en derde dinsdag van de maand is er begeleiding bij een creatieve activiteit. Verder is er  gelegenheid om samen een spelletje te doen, maar wil je gewoon even rustig zitten dan is daar ook een plaats voor. Ook met kleine kinderen ben je welkom, want voor hen is er een speelhoek. Voor wie dat wil is er gelegenheid een kaarsje aan te steken in de kerkzaal, en voor ieder die dat nodig heeft is er een luisterend oor.

Lees meer…

De Pax Christikerk in Den Haag zoekt een kerkelijk werker (0,5 fte voor 5 jaar).

Wie zijn wij?

Wij zijn de Pax. Onze kerk in de Haagse wijk Mariahoeve telt zo’n tweehonderd leden, waarvan een honderd heel betrokken mensen met heel diverse achtergronden.

We hebben enkele gezinnen met jonge kinderen en veel leden zijn wat ouder.

Onze predikant Jasper Klapwijk delen we met de Scheveningse Ichthuskerk (NKG).

We zijn een protestantse kerk (PKN) met een evangelische inslag: we richten ons op de uit de dood opgestane Jezus Christus. Dat Hij leeft en voor ons kiest, maakt dat wij Hem willen volgen en dienen.            

Wat onze gemeente ook typeert is dat je er welkom bent; dat we op elkaar betrokken zijn en dat er veel gebeden wordt. En ook letterlijk is onze kerk warm: ons gebouw is recent helemaal verbouwd en verduurzaamd.

Op wat voor een kerkelijk werker hopen we?

Je gelooft dat het evangelie van Jezus Christus alles verandert. Je bent blij met de verandering die dat evangelie maakt in je eigen leven en je wilt, geïnspireerd door dat evangelie, je talenten en ervaring inzetten voor onze gemeente en de wijk Mariahoeve.

Je houdt van mensen en je wilt je graag inzetten voor hun (geestelijke) groei. Je bent betrokken, maar je hoeft niet alles zelf te tillen. Binnen de gemaakte afspraken krijg je veel vrijheid om vorm te geven aan je taken. Het is belangrijk dat je mensen kan begeleiden om te groeien in wat zij kunnen doen binnen onze gemeente, maar ook dat je zelf blijft groeien en dat je ook zelf aangestuurd kan worden.

Je houdt van en kent de Bijbel; je kan die ontsluiten voor anderen omdat je er zelf uit put en gehoorzaam aan bent. 

Je bent bekend met de protestante traditie, waar je vrijmoedig mee om durft te gaan.

Je hebt een afgeronde opleiding Theologie of Godsdienst-Pastoraal Werk (niveau HBO/WO).  Of je volgt al zo’n opleiding en bent bereid en in staat die binnen afzienbare tijd af te ronden. Het is de bedoeling dat je belijdend lid bent (of wordt) van de PKN en ingeschreven bent (of zal kunnen worden) in het PKN-register kerkelijk werkers.

Je houdt van het leven in de stad; je bent bereid en hebt de praktische mogelijkheid om de verbinding aan te gaan met onze diverse gemeente en onze pluriforme Haagse wijk.

Voor welke rol en taken zoeken we een kerkelijk werker?

Het jeugd- en jongerenwerk om hen, samen met de ouders en andere gemeenteleden, te helpen geestelijk te groeien. Ook het daarin ondersteunen van ouders is daarbij een doel.

We zouden graag de kinderclub TOV weer willen opstarten die jarenlang elke vrijdagmiddag een fijne plek was voor kinderen uit de kerk èn uit de buurt; voor gezelligheid en om te leren over Jezus.

Naast de impuls voor het jeugd- en jongerenwerk krijg je een coördinerende en ondersteunende rol in hoe we als gemeente missionair aanwezig willen zijn in de wijk.

Ook word je deel van het Leiderschapsteam (kerkenraad) om bij te dragen aan de gemeenteopbouw en met leden te verkennen hoe ze (gavengericht) bij kunnen dragen.                                  

Wat bieden wij?

Een 0,5 fte-contract (18 uur per week) voor 1 à 1,5 jaar, met zicht op verlenging tot uiteindelijk 5 jaar.

Een salarisindicatie van €2.900 – 4.100 (bruto p.m.; schaal 9; op basis van 36 uur).

Flexibele werktijden (waaronder geregeld twee avonden per week), de mogelijkheid van hybride werken en zo nodig een goede stadsfiets. Aanvangsdatum in overleg.

Werktijden kunnen eventueel uitgebreid worden met vacatures van kerken aangesloten bij het Missionair platform Den Haag.

Een aanstelling via de PKN mobiliteitspool behoort ook tot de mogelijkheden.

Reageren?

Voor vragen kun je contact opnemen met Douwe Bos via de contact pagina (optie algemeen). Graag reageren vóór 23 februari 2024.

De vacature blijft openstaan totdat we een geschikte kandidaat hebben gevonden.

Ben je enthousiast geworden over deze vacature, dan hopen we dat je ons jouw brief en cv mailt. We zien ernaar uit met je in gesprek te gaan.

Op Alpha ontdek je het christelijk geloof op een laagdrempelige en gezellige manier. Een Alpha-bijeenkomst bestaat uit drie onderdelen:

 • Eten
  Tijdens het eten heb je alle tijd om nieuwe mensen te leren kennen en vriendschappen op te bouwen.
 • Inleiding
  Elke week wordt er tijdens de inleiding een thema van het christelijk geloof behandeld, zoals: “Wie is Jezus?” of “Bidden: waarom en hoe?”
 • Kleine groep
  Daarna ga je verder in een kleine groep. Daar praat je door over het onderwerp van de avond. Je kunt hier al je vragen stellen en natuurlijk je mening delen!

Benieuwd?
Van harte welkom om bij de eerste Alpha-bijeenkomst aan te schuiven!

De eerstvolgende cursus gaat van start op 29 januari 2024. In totaal 9 achtereenvolgende maandagavonden van 18.30 tot 21.00 uur.

Je kunt je voor deze Alpha cursus aanmelden door het volgende formulier in te vullen:

  Begin 2024 preekt ds. Jasper Klapwijk over gelijkenissen van Jezus. Daarbij is er bij elke preek verwerkingsmateriaal beschikbaar dat bestaat uit een korte samenvatting van de preek, een paar suggesties voor de bespreking en een aantal besprekingsvragen. Dat materiaal is hier te downloaden:

  Van 6 tot 14 januari 2024 organiseert Kerk in Actie een actieweek om zoveel mogelijk voedsel voor de Voedselbank in te zamelen. In januari krijgen voedselbanken in Nederland te weinig voedsel om alle gezinnen die van hen afhankelijk zijn van voedsel te voorzien. Er is vooral een tekort aan een aantal houdbare producten.

  De Voedselbank helpt zo’n 38.000 huishoudens. Als iedere gemeente van de Protestantse Kerk 25 dozen vult, zijn die allemaal één week lang van voedsel voorzien. De Voedselbank kan de dozen eenvoudig op de plek te krijgen waar ze het hardst nodig zijn, als in iedere doos dezelfde houdbare producten zitten.

  De gewenste producten zijn:

  • Zonnebloemolie of olijfolie
  • Groenteconserven
  • Soep in blik of zak
  • Zilvervliesrijst
  • Volkorenpasta
  • Houdbare halfvolle melk
  • Vis in blik
  • Koffie of thee
  • Couscous
  • Havermout

  In de Pax zijn 25 dozen aanwezig. Die kan je mee naar huis nemen om te vullen en op zondag 7 of 14 januari weer inleveren. Op de zijkant van de doos staat een lijst met de gewenste producten.

  Voor wie een doos niet zo handig is om mee naar huis te nemen liggen er ook folders klaar. Hierop staat ook de lijst met gewenste producten. Die (of een deel) kan je op je eigen manier meenemen naar de Pax ze daar in een doos doen!

  Help je ook mee met de actieweek voor de voedselbank?

  Samen kerstliederen zingen, naar het kerstverhaal luisteren, een kaarsje van hoop aansteken.

  Kerstnacht

  Datum: 24 december
  Inloop: 21:30 uur
  Aanvang: 22.00 uur

  Na afloop dienst:

  • Glühwein
  • Chocolademelk

  Kerstochtend

  Datum: 25 december
  Kerstviering: 11:00 uur

  Met kinderprogramma van 0 tot 12 jaar

  24 december om 11 uur géén kerkdienst

  Omdat 24 december op een zondag valt hebben we besloten dat er ’s morgens om 11 uur géén kerkdienst is zodat we ons helemaal op de Kerstnachtdienst van 22 uur kunnen focussen. Mocht iemand ’s morgens toch naar de kerk komen, dan is de kerk wel open en schenken we koffie en thee.

  Laatste Nieuws