Dit najaar preekt ds. Jasper Klapwijk uit het Bijbelboek Exodus over Mozes. Daarbij wordt er bij elke preek verwerkingsmateriaal geleverd dat bestaat uit een korte samenvatting van de preek, een paar suggesties voor de bespreking en een aantal besprekingsvragen. Dat materiaal is hier te downloaden:

Op maandag 30 september begint ds. Jasper Klapwijk een 4 wekelijkse cursus over het laatste Bijbelboek: Openbaring. Deze cursus is bedoeld voor iedereen, kerkelijk of niet-kerkelijk, die dit boek graag beter wil leren begrijpen. Daarbij is enige Bijbelkennis wel nodig om de cursus te kunnen volgen.

Opgave

De cursus is gratis, en iedereen is welkom, maar in verband met de koffie en thee is het wel nodig je van tevoren op te geven voor deze cursus:

    Waarom ‘Openbaring’

    Voor veel christenen is het boek Openbaring een gesloten boek. Ze kunnen niks met die bizarre visioenen en laten het er daarom maar bij zitten. Voor andere christenen is Openbaring juist het favoriete boek. Allerlei interpretaties en theorieën over Gods plan en de toekomst van de wereld worden eraan ontleend.

    Openbaring is als het ware het slothoofdstuk van de Bijbel. Wie het ongelezen laat mist daardoor heel veel. Maar het is wel een moeilijk boek. De cursus wil mensen handvaten geven om dit boek met begrip te kunnen lezen.

    Opzet van de avonden en leessuggesties

    AvondOnderwerpAanbevolen om van tevoren te lezenLivestream
    30 septDoor wie is het boek geschreven, voor wie en wanneer? Hoe komt het dat dit boek zo moeilijk is/lijkt?Openbaring  1-3YouTube
    7 oktHoe lees je dit soort visioenen? Iets over de gebruikte symboliek. Hoe zit het boek in elkaar?Openbaring 4-11YouTube
    14 oktAls oefening lezen we een wat groter afgesloten gedeelte uit dit boek: de hoofdstukken 12-14.Openbaring 12-16YouTube
    21 otkWe kijken naar de slothoofdstukken, en dan met name naar het gedeelte over het zgn. duizendjarig rijk (Op. 20: 1-10)Openbaring 17-22YouTube

    Op zondag 8 september willen de Bethel Church, de gemeente Rains of Blessings en de Pax Christikerk samen een Praisedienst houden. Drie verschillende kerkelijke gemeentes die elk weekend in ons kerkgebouw kerken!

    In die dienst zal de band en de zang gevormd worden door leden uit de drie gemeentes. We gaan God prijzen, en ervaren dat de verschillende manieren waarop we dat gewoon zijn te doen de eenheid niet in de weg zit. Verder zal er uit de bijbel gelezen worden in verschillende talen. De preek zal in het Nederlands zijn, maar er is vertaling aanwezig voor wie dat nodig hebben. Daarna vieren we ook samen het Avondmaal. De dienst wordt geleid door mensen uit alle drie de gemeentes. Er is ook crèche voor de kleintjes, en zoals gebruikelijk ook een programma voor de kinderen tijdens de preek.

    Omdat het een gezamenlijke dienst is, is gezocht naar het tijdstip dat daarvoor het meest ideaal was. Dat betekent dat op 8 september de kerkdienst niet zoals voor ons gebruikelijk om 11.00 uur begint, maar dat de gezamenlijke dienst om 15.30 uur begint. De dienst zal een kleine twee uur duren.

    Na de dienst wordt de viering voortgezet in de vorm van een maaltijd waarbij er alle gelegenheid is om elkaar beter te leren kennen. Het idee is dat uit alle drie de gemeentes er mensen zijn, die iets meenemen en dat we daar een gezamenlijke maaltijd van houden.

    Dyanti Deira is sinds 1 juni 2024 de nieuwe kerkelijk werker van de Pax Christikerk. Als kerkelijk werker zal zij zich voornamelijk focussen op het kinderwerk, jeugdwerk en hoe de Pax Christikerk van betekenis kan zijn in haar wijk Mariahoeve. 

    Lees meer…

    Dit voorjaar preekt ds. Jasper Klapwijk uit het Bijbelboek Galaten. Daarbij wordt er bij elke preek verwerkingsmateriaal geleverd dat bestaat uit een korte samenvatting van de preek, een paar suggesties voor de bespreking en een aantal besprekingsvragen. Dat materiaal is hier te downloaden:

    Nacht van Gebed: op honderden plekken staan christenen stil bij het lijden én het geloof van hun broers en zussen in landen als Jemen, Noord-Korea, Iran, Nepal en China. Kom je ook meebidden voor onze vervolgde broeders en zusters wereldwijd?

    Nacht van Gebed van Open Doors, op vrijdagnacht 31 mei in onze Pax Christikerk.

    We beginnen om 21:30 uur en houden zo lang mogelijk vol … tot 06:00 uur … Hoe doen zij dat …?

    Laatste Nieuws