Net als voorgaande jaren organiseert het Missionair Platform Den Haag op Hemelvaartsdag weer een gezamenlijke viering in samenwerking met verschillende kerken. Dit jaar is de dienst in De Grote of Sint Jacobskerk in het centrum van Den Haag.

De grootschalige viering is een vervolg op de zegen van voorgaande jaren. Met de hoeveelheid kerken die intussen meedoen aan de goedbezochte en feestelijke kerkdienst zijn wij uit ons jasje gegroeid, dus is er dit jaar gekozen voor een grotere kerk, met plek voor ca. 1000 mensen. Het is mooi om te zien hoe er tussen verschillende kerken wordt samengewerkt om het Lichaam van Christus op een bijzondere manier gestalte te geven. Het belooft een mooie dienst te worden.

Vier het mee

De dienst start donderdag 9 mei om 11.00 uur. Iedereen is vanaf 10:30u welkom om het feest van Hemelvaart te vieren. Predikant Bart Noort, van de Franse Kerk Voorburg verzorgt de prediking. Andere onderdelen uit de dienst nemen voorgangers uit andere kerken voor hun rekening. De muzikale medewerking wordt verleend door de band Elim en organist Danny Spaans. Voor de jongste kinderen (1-3 jaar) is er oppas en voor kinderen van 4-6 jaar een apart programma. Hiervoor is het fijn om vooraf aan te melden via hemelvaart@missionairpatformdenhaag.nl, in verband met capaciteit. Oudere kinderen blijven met een werkje in de dienst. Na afloop is er tijd om elkaar te ontmoeten of na te praten. Koffie, thee en koek staan dan klaar.

We zien er naar uit om je te ontmoeten donderdag 9 mei!

Als vervolg op de Alpha-cursus geeft ds. Jasper Klapwijk een Bèta-cursus van 5 avonden. Deze cursus is trouwens toegankelijk voor iedereen die belangstelling heeft, ook als je de Alpha-cursus niet gevolg hebt.
De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • Omgang met God
  • Lid van een kerk, waarom en hoe
  • Rust en aanbidding
  • Lichaam en schepping
  • Eindtijd en wederkomst

De cursus wordt gegeven op maandagavonden (start 29 april) van 19.30- 20.45 uur in het kerkgebouw van de Pax Christikerk aan de Vlamenburg 2 te Mariahoeve. Van harte welkom!

Deelname is gratis, maar het is wel handig je van tevoren even op te geven door het volgende formulier in te vullen:

    Dit voorjaar preekt ds. Jasper Klapwijk uit het Bijbelboek Galaten. Daarbij wordt er bij elke preek verwerkingsmateriaal geleverd dat bestaat uit een korte samenvatting van de preek, een paar suggesties voor de bespreking en een aantal besprekingsvragen. Dat materiaal is hier te downloaden:

    Komende week is de zogenaamde Stille Week, de week die uitloopt op Paaszondag. We gaan samen de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van deze wereld vieren: Jezus’ dood aan het kruis en zijn opstanding uit de dood.

    De diensten van donderdag en vrijdag vieren we samen met de Ichthuskerk, zodat ds. Jasper Klapwijk beide diensten kan leiden.

    Hierbij het programma:

    Witte donderdag (28 maart)

    Dienst: 19.30 uur | voorganger: ds. Jasper Klapwijk | locatie: Pax Christikerk

    Tekst: Marcus 14: 22-25

    Thema: Het bloedverbond

    Op deze witte donderdag vieren we, net als de discipelen toen, het bevrijdingsmaal met onze Heer. Dat doen we in de Pax Christikerk.

    VAN HARTE WELKOM!!!

    Goede vrijdag (29 maart)

    Dienst: 19.30 uur | voorganger: ds. Jasper Klapwijk | locatie: Ichthuskerk

    Tekst: Marcus 15: 34

    Thema: De diepste duisternis

    Ook Goede Vrijdag vieren we samen met de gemeente van de Ichthus, en deze avond in de Ichthuskerk.

    We gaan stilstaan bij wat niet te bevatten is: het lijden van onze Heer. Daarna verlaten we in stilte de kerk, waarbij je bij het kruis een kaarsje mag uitblazen.

    VAN HARTE WELKOM!!!

    Het adres van de Ichthuskerk is Duinkerksestraat 9, 2587VS Den Haag Scheveningen.

    Paaszondag (31 maart)

    Paasontbijt

    We beginnen op paaszondag met een gezamenlijk paasontbijt in de kerk. Iedereen heel hartelijk welkom vanaf 10.00 uur voor het ontbijt. Voel je vrij ook anderen uit te nodigen voor het ontbijt en natuurlijk ook voor de feestelijke dienst die daarna volgt.

    Dienst: 11.00 uur | voorganger: ds. Jasper Klapwijk

    Tekst: Marcus 16: 1-8

    Thema: De schrik van Pasen

    Als we na het ontbijt om 11.00 uur allemaal in de kerk zitten, komt ds Jasper binnenrennen en roept uit “De Heer is waarlijk opgestaan!”, wat wij beantwoorden door samen “Halleluja!!” te roepen. Daarna barsten we uit in het zingen van “U zij de glorie”, en daarna volgt een feestelijke dienst waarin het evangelie van Pasen centraal staat.

    Vanaf 5 maart 2024 is elke dinsdagmorgen van 10.00 – 12.00 uur ons KerkCafé geopend. Ons team staat dan klaar om iedereen welkom te heten.

    De (gratis) koffie staat klaar, en er is voor elk wat wils. Er is een stamtafel voor een gezellige ontmoeting met een buurtgenoot, en een creatieve hoek voor wie samen met anderen wat leuks wil maken. Elke eerste en derde dinsdag van de maand is er begeleiding bij een creatieve activiteit. Verder is er  gelegenheid om samen een spelletje te doen, maar wil je gewoon even rustig zitten dan is daar ook een plaats voor. Ook met kleine kinderen ben je welkom, want voor hen is er een speelhoek. Voor wie dat wil is er gelegenheid een kaarsje aan te steken in de kerkzaal, en voor ieder die dat nodig heeft is er een luisterend oor.

    Lees meer…

    De Pax Christikerk in Den Haag zoekt een kerkelijk werker (0,5 fte voor 5 jaar).

    Wie zijn wij?

    Wij zijn de Pax. Onze kerk in de Haagse wijk Mariahoeve telt zo’n tweehonderd leden, waarvan een honderd heel betrokken mensen met heel diverse achtergronden.

    We hebben enkele gezinnen met jonge kinderen en veel leden zijn wat ouder.

    Onze predikant Jasper Klapwijk delen we met de Scheveningse Ichthuskerk (NKG).

    We zijn een protestantse kerk (PKN) met een evangelische inslag: we richten ons op de uit de dood opgestane Jezus Christus. Dat Hij leeft en voor ons kiest, maakt dat wij Hem willen volgen en dienen.            

    Wat onze gemeente ook typeert is dat je er welkom bent; dat we op elkaar betrokken zijn en dat er veel gebeden wordt. En ook letterlijk is onze kerk warm: ons gebouw is recent helemaal verbouwd en verduurzaamd.

    Op wat voor een kerkelijk werker hopen we?

    Je gelooft dat het evangelie van Jezus Christus alles verandert. Je bent blij met de verandering die dat evangelie maakt in je eigen leven en je wilt, geïnspireerd door dat evangelie, je talenten en ervaring inzetten voor onze gemeente en de wijk Mariahoeve.

    Je houdt van mensen en je wilt je graag inzetten voor hun (geestelijke) groei. Je bent betrokken, maar je hoeft niet alles zelf te tillen. Binnen de gemaakte afspraken krijg je veel vrijheid om vorm te geven aan je taken. Het is belangrijk dat je mensen kan begeleiden om te groeien in wat zij kunnen doen binnen onze gemeente, maar ook dat je zelf blijft groeien en dat je ook zelf aangestuurd kan worden.

    Je houdt van en kent de Bijbel; je kan die ontsluiten voor anderen omdat je er zelf uit put en gehoorzaam aan bent. 

    Je bent bekend met de protestante traditie, waar je vrijmoedig mee om durft te gaan.

    Je hebt een afgeronde opleiding Theologie of Godsdienst-Pastoraal Werk (niveau HBO/WO).  Of je volgt al zo’n opleiding en bent bereid en in staat die binnen afzienbare tijd af te ronden. Het is de bedoeling dat je belijdend lid bent (of wordt) van de PKN en ingeschreven bent (of zal kunnen worden) in het PKN-register kerkelijk werkers.

    Je houdt van het leven in de stad; je bent bereid en hebt de praktische mogelijkheid om de verbinding aan te gaan met onze diverse gemeente en onze pluriforme Haagse wijk.

    Voor welke rol en taken zoeken we een kerkelijk werker?

    Het jeugd- en jongerenwerk om hen, samen met de ouders en andere gemeenteleden, te helpen geestelijk te groeien. Ook het daarin ondersteunen van ouders is daarbij een doel.

    We zouden graag de kinderclub TOV weer willen opstarten die jarenlang elke vrijdagmiddag een fijne plek was voor kinderen uit de kerk èn uit de buurt; voor gezelligheid en om te leren over Jezus.

    Naast de impuls voor het jeugd- en jongerenwerk krijg je een coördinerende en ondersteunende rol in hoe we als gemeente missionair aanwezig willen zijn in de wijk.

    Ook word je deel van het Leiderschapsteam (kerkenraad) om bij te dragen aan de gemeenteopbouw en met leden te verkennen hoe ze (gavengericht) bij kunnen dragen.                                  

    Wat bieden wij?

    Een 0,5 fte-contract (18 uur per week) voor 1 à 1,5 jaar, met zicht op verlenging tot uiteindelijk 5 jaar.

    Een salarisindicatie van €2.900 – 4.100 (bruto p.m.; schaal 9; op basis van 36 uur).

    Flexibele werktijden (waaronder geregeld twee avonden per week), de mogelijkheid van hybride werken en zo nodig een goede stadsfiets. Aanvangsdatum in overleg.

    Werktijden kunnen eventueel uitgebreid worden met vacatures van kerken aangesloten bij het Missionair platform Den Haag.

    Een aanstelling via de PKN mobiliteitspool behoort ook tot de mogelijkheden.

    Reageren?

    Voor vragen kun je contact opnemen met Douwe Bos via de contact pagina (optie algemeen). Graag reageren vóór 23 februari 2024.

    De vacature blijft openstaan totdat we een geschikte kandidaat hebben gevonden.

    Ben je enthousiast geworden over deze vacature, dan hopen we dat je ons jouw brief en cv mailt. We zien ernaar uit met je in gesprek te gaan.

    Op Alpha ontdek je het christelijk geloof op een laagdrempelige en gezellige manier. Een Alpha-bijeenkomst bestaat uit drie onderdelen:

    • Eten
      Tijdens het eten heb je alle tijd om nieuwe mensen te leren kennen en vriendschappen op te bouwen.
    • Inleiding
      Elke week wordt er tijdens de inleiding een thema van het christelijk geloof behandeld, zoals: “Wie is Jezus?” of “Bidden: waarom en hoe?”
    • Kleine groep
      Daarna ga je verder in een kleine groep. Daar praat je door over het onderwerp van de avond. Je kunt hier al je vragen stellen en natuurlijk je mening delen!

    Benieuwd?
    Van harte welkom om bij de eerste Alpha-bijeenkomst aan te schuiven!

    De eerstvolgende cursus gaat van start op 29 januari 2024. In totaal 9 achtereenvolgende maandagavonden van 18.30 tot 21.00 uur.

    Je kunt je voor deze Alpha cursus aanmelden door het volgende formulier in te vullen:

      Laatste Nieuws