Dyanti Deira is sinds 1 juni 2024 de nieuwe kerkelijk werker van de Pax Christikerk. Als kerkelijk werker zal zij zich voornamelijk focussen op het kinderwerk, jeugdwerk en hoe de Pax Christikerk van betekenis kan zijn in haar wijk Mariahoeve. 

Lees meer…

Dit voorjaar preekt ds. Jasper Klapwijk uit het Bijbelboek Galaten. Daarbij wordt er bij elke preek verwerkingsmateriaal geleverd dat bestaat uit een korte samenvatting van de preek, een paar suggesties voor de bespreking en een aantal besprekingsvragen. Dat materiaal is hier te downloaden:

Nacht van Gebed: op honderden plekken staan christenen stil bij het lijden én het geloof van hun broers en zussen in landen als Jemen, Noord-Korea, Iran, Nepal en China. Kom je ook meebidden voor onze vervolgde broeders en zusters wereldwijd?

Nacht van Gebed van Open Doors, op vrijdagnacht 31 mei in onze Pax Christikerk.

We beginnen om 21:30 uur en houden zo lang mogelijk vol … tot 06:00 uur … Hoe doen zij dat …?

Net als voorgaande jaren organiseert het Missionair Platform Den Haag op Hemelvaartsdag weer een gezamenlijke viering in samenwerking met verschillende kerken. Dit jaar is de dienst in De Grote of Sint Jacobskerk in het centrum van Den Haag.

De grootschalige viering is een vervolg op de zegen van voorgaande jaren. Met de hoeveelheid kerken die intussen meedoen aan de goedbezochte en feestelijke kerkdienst zijn wij uit ons jasje gegroeid, dus is er dit jaar gekozen voor een grotere kerk, met plek voor ca. 1000 mensen. Het is mooi om te zien hoe er tussen verschillende kerken wordt samengewerkt om het Lichaam van Christus op een bijzondere manier gestalte te geven. Het belooft een mooie dienst te worden.

Vier het mee

De dienst start donderdag 9 mei om 11.00 uur. Iedereen is vanaf 10:30u welkom om het feest van Hemelvaart te vieren. Predikant Bart Noort, van de Franse Kerk Voorburg verzorgt de prediking. Andere onderdelen uit de dienst nemen voorgangers uit andere kerken voor hun rekening. De muzikale medewerking wordt verleend door de band Elim en organist Danny Spaans. Voor de jongste kinderen (1-3 jaar) is er oppas en voor kinderen van 4-6 jaar een apart programma. Hiervoor is het fijn om vooraf aan te melden via hemelvaart@missionairpatformdenhaag.nl, in verband met capaciteit. Oudere kinderen blijven met een werkje in de dienst. Na afloop is er tijd om elkaar te ontmoeten of na te praten. Koffie, thee en koek staan dan klaar.

We zien er naar uit om je te ontmoeten donderdag 9 mei!

Als vervolg op de Alpha-cursus geeft ds. Jasper Klapwijk een Bèta-cursus van 5 avonden. Deze cursus is trouwens toegankelijk voor iedereen die belangstelling heeft, ook als je de Alpha-cursus niet gevolg hebt.
De volgende onderwerpen komen aan de orde:

 • Omgang met God
 • Lid van een kerk, waarom en hoe
 • Rust en aanbidding
 • Lichaam en schepping
 • Eindtijd en wederkomst

De cursus wordt gegeven op maandagavonden (start 29 april) van 19.30- 20.45 uur in het kerkgebouw van de Pax Christikerk aan de Vlamenburg 2 te Mariahoeve. Van harte welkom!

Deelname is gratis, maar het is wel handig je van tevoren even op te geven door het volgende formulier in te vullen:

  Komende week is de zogenaamde Stille Week, de week die uitloopt op Paaszondag. We gaan samen de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van deze wereld vieren: Jezus’ dood aan het kruis en zijn opstanding uit de dood.

  De diensten van donderdag en vrijdag vieren we samen met de Ichthuskerk, zodat ds. Jasper Klapwijk beide diensten kan leiden.

  Hierbij het programma:

  Witte donderdag (28 maart)

  Dienst: 19.30 uur | voorganger: ds. Jasper Klapwijk | locatie: Pax Christikerk

  Tekst: Marcus 14: 22-25

  Thema: Het bloedverbond

  Op deze witte donderdag vieren we, net als de discipelen toen, het bevrijdingsmaal met onze Heer. Dat doen we in de Pax Christikerk.

  VAN HARTE WELKOM!!!

  Goede vrijdag (29 maart)

  Dienst: 19.30 uur | voorganger: ds. Jasper Klapwijk | locatie: Ichthuskerk

  Tekst: Marcus 15: 34

  Thema: De diepste duisternis

  Ook Goede Vrijdag vieren we samen met de gemeente van de Ichthus, en deze avond in de Ichthuskerk.

  We gaan stilstaan bij wat niet te bevatten is: het lijden van onze Heer. Daarna verlaten we in stilte de kerk, waarbij je bij het kruis een kaarsje mag uitblazen.

  VAN HARTE WELKOM!!!

  Het adres van de Ichthuskerk is Duinkerksestraat 9, 2587VS Den Haag Scheveningen.

  Paaszondag (31 maart)

  Paasontbijt

  We beginnen op paaszondag met een gezamenlijk paasontbijt in de kerk. Iedereen heel hartelijk welkom vanaf 10.00 uur voor het ontbijt. Voel je vrij ook anderen uit te nodigen voor het ontbijt en natuurlijk ook voor de feestelijke dienst die daarna volgt.

  Dienst: 11.00 uur | voorganger: ds. Jasper Klapwijk

  Tekst: Marcus 16: 1-8

  Thema: De schrik van Pasen

  Als we na het ontbijt om 11.00 uur allemaal in de kerk zitten, komt ds Jasper binnenrennen en roept uit “De Heer is waarlijk opgestaan!”, wat wij beantwoorden door samen “Halleluja!!” te roepen. Daarna barsten we uit in het zingen van “U zij de glorie”, en daarna volgt een feestelijke dienst waarin het evangelie van Pasen centraal staat.

  Laatste Nieuws