Alpha Cursus Online

Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha. Alpha is een introductie in het christelijk geloof . Wereldwijd hebben ruim 24 miljoen mensen in 169 landen een Alpha gevolgd.

Vanwege de corona crisis en de bijbehorende maatregelen van de overheid heeft Alpha Nederland de Alpha cursus vertaald naar een online variant: Alpha Online.

De Pax Christikerk stelt deze cursus online beschikbaar op 10 bijeenkomsten. De eerste cursusavond vindt plaats op vrijdagavond 8 mei 2020 van 20.00 uur tot 21.30 uur en wordt daarna op elke achtereenvolgende vrijdagavond gegeven tot en met 10 juli 2020.

Voor wie?

Alpha Online is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Waarom?

Op de Alpha Online cursus denk je samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws.

Hoe werkt het?

Er zijn circa tien Alpha-bijeenkomsten en een Alpha-dag of Alpha-weekend. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal.  In het eerste deel van de avond ontmoeten wij elkaar en praten wij bij. In het tweede deel bekijken wij een online video. En in het derde deel bespreken wij de video, reflecteren wij erop en kunnen vragen worden gesteld.

Op Alpha Online bespreek je onder meer de volgende onderwerpen:

Meer informatie over de Alpha Online cursus is te vinden op de website van Alpha Nederland.

Je kunt je voor deze Alpha Online cursus aanmelden door het contactformulier op onze website in te vullen (keuze Alpha).